راهنمای تاسیس شرکت دانش بنیان

راهنمای تاسیس شرکت دانش بنیان

علاوه بر اینکه برای دریافت آن باید با مراحل آشنایی کافی را داشته باشید، نیاز است از استعلام معافیت تحصیلی با کد ملی و یا روش های دیگر نیز… نحوه گرفتن پاسپورت با معافیت موقت چگونه است؟ برای خروج از کشور با معافیت موقت چیکار باید کنیم؟ شرایط خروج از کشور با معافیت موقت چیست؟ به کمک کدام معافیت‌های موقت می‌توانیم پاسپورت بگیریم؟ کسانی که قصد دارند بدون دریافت… ■ برای این منظور اولین گام ثبت نام در سامانه سینا (sina.bmn.ir) و ثبت درخواست مربوط به نظام وظیفه فناور می باشد. بعد از ارسال مدارک و مستندات از طریق سامانه سینا، نتیجه بررسی در سامانه سینا به اطلاع متقاضی می رسد.

بلکه می بایست ابتدا شخص حقوقی مدنظر را در قالب های قانونی مشخص ثبت کنیم. برای مشاهده کل مطالب بخش مراحل ثبت شرکت دانش بنیان اینجا را کلیک کنید. ۴- بیش از نیمی از درآمد شرکت در سال گذشته از فروش فناوری،کالا و یا خدمات شرکت دانش بنیان باشد.لازم به ذکر است که شرکت هایی که در مرحله تجاری سازی اولین کالای دانش بنیان خود هستند و دارای بازار مطمئن باشند،از رعایت این بند مستثنی هستند. دولت به منظور ارزش گذاری و گسترش دانش و کار آفرینی در شرکت های دانش بنیان، به مدت 15 سال پس از تاریخ مجوز ثبت شرکت، مواردی مانند معافیت از مالیات، عوارض گمرکی، سود بازرگانی و عوارض مالیاتی را در نظر گرفته است. دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی دولتی و غیر دولتی مجازند با ایجاد و مشارکت در شرکتهای دانش بنیان که حداکثر ۴۹% سهام آن متعلق به دانشگاهها و موسسات پژوهشی و دیگر واحدهای دولتی و مابقی سهام متعلق به اعضای هیات علمی و دانشجویان و سایر سهامداران با بخش خصوصی است به صورت دانش بنیان دربیایند.

شرایط ثبت شرکت دانش بنیان

به بیان دیگر چنانچه اشخاص حقوقی جهت رشد و کاربرد و گسترش اختراع و یا نوآوری اقدام به فعالیت نمایند یا مبادرت به تجاری سازی نتایج تحقیقات علمی در حوزه های مختلف بپردازد و بواسطه ی فعالیت آنها بهبود و ارتقاء شرایط و فضای کار و تجارت باشد صورت بگیرد شرکت دانش بنیان نامیده می شوند. شایان ذکر است، شرکت‌های متقاضی باید علاوه بر کسب شرایط ذکر شده در شاخص‌های عمومی (شامل کسب حداقل درآمد ذکر شده ناشی از فروش فناوری، کالا /خدمات دانش‌بنیان ، نیروی تغییرات شرکت انسانی و سابقه بیمه کارکنان)، کلیه شرایط مشخص‌ شده در شاخص‌های اختصاصی آیین‌نامه تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان، را نیز احراز نمایند. جهت ثبت شرکت دانش بنیان ، ثبت شرکت یا موسسه حقوقی خصوصی یا تعاونی است . بنابراین لازم است شرکت ابتدا به صورت عادی در اداره ثبت شرکت های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت برسد . شرکت های دانش بنیان در واقع شرکت هایی هستند که فعالیت خود را در اجرایی کردن و تولید یک یا چند اختراع متمرکز می کنند.

دانشگاه‌ ها و واحدهاي پژوهشي پس از دریافت مجوز تاسيس شركت‌ دانش‌ بنيان، در آيين ‌نامه‌ مالي و معاملاتي خود در هيات امنا، مي‌توانند فعالیت خود را آغاز نمایند. هر شركت دانش ‌بنيانی یا به پيشنهاد تعدادي از اعضای هيات علمي تاسيس شده و يا توسط دانشگاه یا واحد پژوهشي به اعضای هيات علمي پيشنهاد مي ‌شود. حداقل دو نفر کارمند پاره وقت داشته باشد که یک نفر آنها متخصص در حوزه کالا و خدمات دانش بنیان باشد.

اطلاعات تماس

درواقع طبق این ماده، فعالیت شرکت دانش‌ بنیان شما این نتایج را در پی دارد. هم‌چنین با استفاده از روش‌های صحیح علمی می‌توانید به توسعه اقتصادی هم کمک کنید. اما ابتدا باید بدانیم موسسه یا شرکت دانش بنیان به چه معناست و چه اهدافی را دنبال میکند.

  • با گذراندن مراحل گفته شده که با ثبت شرکت به عنوان یکی از شرکت‌های تجاری عنوان شده در قانون تجارت آغاز ‌می‌شود، ‌می‌توانید شرکت دانش بنیان خود را به ثبت برسانید و از حمایت‌ها و مزایای مختص شرکت‌های دانش بنیان استفاده نمایید.
  • از جمله مواردی که بایستی به آن توجه کرد آن است که در آغاز بایستی اقدام به ثبت یک شرکت معمولی در اداره ثبت شرکتها ‌نمود.
  • ثبت شرکتهایی که به عنوان دانش بنیان فعالیت می کنند بسیار مهم است زیرا احراز هویت و شناسایی آنها سرآغاز حمایتهای مادی و معنوی خواهد بود.
  • درواقع طبق این ماده، فعالیت شرکت دانش‌ بنیان شما این نتایج را در پی دارد.

اگر شرکتی حداقل 25 درصد از درآمد عملیاتی سال مالی قبل را طبق اظهارنامه مالیاتی از محل فروش کالاها یا خدمات کالاهای سطح یک به دست آورده باشد، شرکت تولیدی نوع یک محسوب می شود. شایان ذکر است،تمدید شرکت های دانش بنیان نوپا دارای اعتبار یک ساله بوده و تنها برای یک دوره یک ساله(مجموعاَ دو سال)می تواند تمدید شود.چنانچه شرکت ثبت شرکت نتواند در مدت ۲ سال پس از تایید دانش بنیان بودن،رتبه بندی خود را به پایان برساند و یا در صورت عدول از شرایط مندرج در این آیین نامه در هر زمان دانش بنیان بودن شرکت ملغی می شود. اولویت استقرار واحد های پژوهشی، فناوری و مهندسی و موسسات دانش بنیان در محل پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، مناطق ویژه اقتصادی و …

اخذ نشان استاندارد ملی ایران

در انواع شرکت‌های تجاری و اقتصادی، سرمایه نقدی یا غیر نقدی مثل ماشین‌آلات، ملک و تجهیزات، نقش اصلی و مهم را ایفا کرده و همه چیز بر محور آن سرمایه خواهد بود. در شرکت‌های دانش‌بنیان، همان‌گونه که از اسم آن‌ها مشخص می‌شود، این سرمایه اولیه علم و دانش است. در واقع یک شرکت دانش‌بنیان ممکن است هیچ سرمایه قابل لمسی نداشته باشد و تنها دانش، فناوری، تخصص علمی و پژوهشی افراد شاغل در آن، سرمایه این شرکت را تشکیل دهد. احتمالا شما هم در مواقع مختلفی با نام شرکت‌های دانش بنیان مواجه شده و یا از انواع مزایای تسهیلاتی که به این مجموعه‌ها ارائه می‌شود، اطلاع داشته باشید. تمام این موارد باعث می‌شوند که سوالات زیادی راجع به این شرکت‌ها ایجاد شود، اینکه شرکت دانش بنیان چیست و چه ویژگی‌هایی دارد، همچنین چه تسهیلاتی برای آن در نظر گرفته شده و اینکه چگونه باید اقدام به ثبت شرکت دانش بنیان کرد. در ابتدا باید به پورتال daneshbonyan.ir مراجعه نموده و از قسمت ثبت نام و ارزیابی، سامانه ثبت شرکت‌ها را انتخاب نمایید و یا می‌توانید به صورت مستقیم از لینک reg.daneshbonyan.ir به این سامانه وارد شوید.

البته صرفا تولید یکی از کالاوخدمات دانش بنیان دلیل برتایید کل شرکت نیست. مطابق با آیین نامه ارزیابی و تشخیص شرکت‌ها و موسسات دانش‌ بنیان شرکت متقاضی باید دانش فنی طراحی یا توسعه کالاها/خدمات دانش بنیان، یا دانش فنی طراحی یا تغییر اساسی فرایند تولیدِ پیچیده آنها را مبتنی بر فعالیت‌ های تحقیق و توسعه، کسب کرده باشد و سایر معیارهای مندرج در آیین نامه ارزیابی و تشخیص شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان را احراز نماید. شرکت های متقاضی پس از تولید کالاها و خدمات دانش بنیان یا ارایه ی برنامه تولید (برای شرکت های نوپا) بر مبنای آیین نامه ی مصوب کارگروه، ارزیابی شده و برای یک مدت محدود می توانند از تسهیلات و مزایای قانون استفاده کنند و برای تمدید زمان استفاده از مزایای قانون، باید دوباره ارزیابی شوند. اما قبل از آن، برای تشخیص صلاحیت استفاده از تسهیلات، می بایست کلیه اطلاعات لازم، جهت ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت و موسسه ی دانش بنیان، توسط معاونت فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت در این سامانه ثبت شود.

با جدی شدن مسئله گسترش و توسعه شرکت های دانش بنیان، موقعیتی فراهم شده است که دانشجویان و صاحبان کسب و کارهای دانش بنیان، پس از گذراندن دوره آموزشی، سربازی خود را در میان متخصصان و نخبگان حوزه دانش بنیان بگذرانند و ضمن خدمت، تجارب بسیار ارزشمندی را در این حوزه به دست آورند. بنابراین افراد متقاضی می توانند ضمن دارا بودن شرایط پذیرش امریه، هم برای استخدام و هم برای دریافت امریه سربازی در شرکت های دانش بنیان اقدام نمایند. حداقل نیمی از درآمد شرکت در یک سال مالی گذشته شرکت، ناشی از فروش فناوری، کالا و یا خدمات دانش بنیان (شامل خدمات تحقیق و توسعه و طراحی مهندسی مرتبط با فهرست کالا های دانش بنیان و خدمات تخصصی دانش بنیان) آن شرکت از طریق قرارداد باشد. آنچه محوریت ثبت شرکت دانش بنیان است و موجب مزایای فراوان برای آن شده است، تولید علم و فناوری است.

معمولا فعالیت شرکت دانش بنیان درزمینه تولید کالا، زمین و ماشین آلات تولیدی نخواهد بود. در شرکت دانش بنیان افراد تحصیل کرده‌ با توجه به تخصص و دانشی که دارند بنا به تجربیات اقدام به تولید اطلاعاتی خواهند کرد که این اطلاعات در حقیقت همان محصول شرکت می‌باشد ثبت برند تجاری و درآمد زایی شرکت از همین طریق می‌باشد. البته این گونه اطلاعات در شرکت به طور وضوح مشخص نیست و یا به عبارتی قابل لمس و مشاهده نمی‌باشد. به طور کلی می‌توان گفت فعالیت و دغدغه‌های شرکت‌های دانش بنیان ایجاد طرح‌های صنعتی و مالکیت معنوی محصولات می‌باشد.

با توجه به لزوم حمایت از شرکت های دانش بنیان، همه هزینه های ارزیابی شرکت های دانش بنیان از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تامین می شود و شرکت های متقاضی هیچ هزینه ای را به کارگزاران ارزیابی پرداخت نمی کنند. پس از بررسی اطلاعات، در صورت تایید، شرکت دانش بنیان به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می شوند تا طرح خود را به آن صندوق ارائه نموده و از تسهیلات مربوطه با توجه به اساسنامه صندوق استفاده نمایند. در این مقاله ، چگونگی شرایط و مشاوره تاسیس موسسه یا ثبت شرکت دانش بنیان در ایران را مورد بررسی قرار میدهیم. اما قبل از آن ، برای تشخیص صلاحیت استفاده از تسهیلات ، می بایست کلیه اطلاعات لازم ، جهت ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت و موسسه دانش بنیان ، توسط معاونت فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت ، در این سامانه ثبت شود. شرکت های دانش بنیان تولیدی خوشبختانه می توانند از معافیت %100 مالیاتی برای کالاهای دانش بنیان شرکت برخوردار گردد و میزان مالیات متعلق خود را به صورت %50 افزایش سرمایه سالانه شرکت و %50 افزایش بوجه تحقیق و پژوهش شرکت صرف نماید. لازم به ذکر است که صرف اینکه محصولات یا خدمات یک شرکت در سطح یک یا دو قرار بگیرد، موجب تایید شدن محصولات شرکت و ثبت شرکت دانش بنیان نخواهد شد، بلکه شرکت باید ثابت کند دانش فنی طراحی محصول را نیز دارد.

لازم به ذکر است در تمامی قسمت‌های فرآیند تکمیل اطلاعات شرکت، پس از ثبت اطلاعات بایستی به روی دکمه ” ذخیره” که در انتهای صفحه قرار گرفته است کلیک نماید. مراجعه نمایند و با جستجوی اسم شرکت یا موسسه، شناسه ملی اشخاص حقوقی را دریافت و در سامانه وارد نمایید. حداقل نیمی از درآمد شرکت در یک سال مالی گذشته شرکت، ناشی از فروش فناوری، کالا و یا خدمات دانش بنیان آن شرکت از طریق قرارداد باشد. آخرین اظهارنامه مالیاتی که به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال شده است. در مرحله دوم، شرکت‌ های متقاضی می بایست مورد ارزیابی قرار بگیرند تا بتوانند از مزایای شرکت دانش‌ بنیان استفاده کنند.

البته در ایران واحدهایی دولتی به صورت دائمی در این خصوص از ابتدای ثبت و همچنین در حین فعالیت اقدام به راستی آزمایی می نمایند. دلیل این راستی آزمایی تسهیلات و معافیت های مالیاتی است که برای اینگونه شرکت ها در نظر گرفته می شود. حداقل دارای three سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی داشته باشند.