انحلال شرکت بصورت اختیاری یا با حکم دادگاه

انحلال شرکت بصورت اختیاری یا با حکم دادگاه

افتخار موسسه حقوقی دادمهر همکاری با بزرگترین هلدینگ ها و شرکت ها و برترین برندها در ایران و سایر کشورها می باشد. انجام موضوع شرکت و یا عدم امکان انجام موضوع شرکت در شرکت اشخاص نیز از موارد انحلال ذکر شده است. در بند الف ماده 186 قانون اشخاص حقوقی و شرکت های تجاری تجارت ناظر بر فقرات 1 و 2 و 3 ماده 93 قانون تجارت و ماده 199 قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت 1347 وقتی که شرکت برای انجام موضوعی تشکیل شده است و آن موضوع را انجام داده است یا انجام آن غیرممکن باشد، شرکت منحل ثبت برند تجاری می شود. مطابق ماده ۱۳۶ قانون تجارت، در شرکت های تضامنی در صورتی که یکی از شرکا با ارائه دلیل از دادگاه تقاضای انحلال شرکت را داشته باشد و در صورتی که دادگاه دلایل ایشان را موجه و قابل قبول بداند، حکم به انحلال شرکت می دهد. چنانچه تا پایان مدت ماموریت مدیران تصفیه خاتمه نیافته باشد، مدیران تصفیه با ذکر علت خاتمه نیافتن تصفیه، تدابیری را که جهت پایان دادن به امر تصفیه در نظر گرفته اند و مهلت لازم برای انجام آن را به اطلاع مجمع عمومی صاحبان سهام رسانیده و تمدید این مدت را خواستار می شوند.

انحلال شرکت از طریق دادگاه

چنین برداشتی هم با ظاهر و مفهوم مقرره بالا و هم با فلسفه لزوم تعیین دقیق موضوع شرکت ناسازگار است . صادر می‌شود که سایر شرکا حاضر نباشند سهم شریک متقاضی انحلال در شرکت را پرداخت کنند. این مطلب نشان می‌دهد که شریک متقاضی انحلال باید ثابت کند که رفع ضرر شخصی او بدون انحلال میسر نیست پس هرگاه شرکا بتوانند سهم او را پرداخت کنند دلیلی برای انحلال وجود ندارد. انحلال این شرکت مانند سایر شرکت‌ها ممکن است یا بنا بر علل عام انحلال شرکت‌ها باشد یا بنا به دلایلی که مخصوص این شرکت است. اگر چه که در صورتی که از فرد مخالف وکالت نامه تام داشته باشید و شخص غائب باشد بدون حضور وی نیز شرکت منحل می شود .

نمونه دادخواست انحلال شرکت سهامی نمونه ۶

بنابراین عملا یکی از اعضای از بین رفته و با توجه به اینکه وجود حداقل تعداد مذکور در ماده ۳ لایحه هم شرط تشکیل شرکت بوده و هم لازمه استمرار و بقای آن می باشد همانطور که از مضمون مواد ۹۴ و ۱۱۶ و ۱۴۱ و ۱۸۲ و ۱۹۰ قانون تجارت نیز استنباط می شود. که متاسفانه با اعضای مجمع علاوه بر اینکه رای به انحلال شرکت ندادند مبلغ سرمایه اسمی و ثبت شده شرکت را هم از طریق کاهش تعداد یا مبلغ اسمی سهام کاهش ندادند که این امر موجب ورود زیانهای بیشتر به سهامداران می گردد . به این نکته توجه داشته باشید در صورتی که تصمیم گیری به منظور منحل شدن شرکت نهایی شد مدیر دیگر مقامی ندارد این امکان وجود دارد که فعالیت ها و کارهای شرکت به اتمام نرسیده باشد (مانند مطالبات و بدهکاری و …)، بنابراین لازم و ضروری می باشد .

بنابراین بطور خلاصه باید عرض کنیم که در قوانین ایران و همچنین در رویه مرسوم اداره ثبت شرکتها و سازمان امور مالیاتی کشور، چیزی تحت عنوان مالیات انحلال شرکت وجود ندارد. در پاره ای دیگر از موارد که البته بیشتر موارد انحلال شرکت در ایران از این نوع می باشد، شرکت بر اساس تصمیم تغییرات شرکت مرجع تصمیم گیرنده شرکت که همان مجمع عمومی فوق العاده است منحل می شود. اول) در صورت وجود شرایط ماده 141 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب سال 1347. ثبت انحلال شرکت از مرحله تنظیم صورتجلسه تا درج آگهی در روزنامه رسمی حدودا 10 الی 15 روز کاری زمانبر خواهد بود.

اگر به مشاوره حقوقی یا وکیل در زمینه‌های مرتبط با نوشتارهای من نیاز داشتید یا به برگزاری کارگاه و دوره‌های آموزشی برای خود و مدیران و کارکنان شرکتتان در موارد یاد شده، علاقه‌مند، بودید می‌توانید درخواست خود را با شماره‌های ۸۸۳۲۱۰۸۸ و ۸۸۳۲۳۲۷۹ (گروه حقوقی برهان) در میان بگذارید. موسسان شرکت سهامی نسبت به همه اعمال و اقداماتی که به منظور تاسیس و به ثبت رسانیدن شرکت انجام می‌دهند، مسئولیت تضامنی دارند. اصطلاح شرکت سهامی عام یا خاص باید قبل از نام شرکت یا بعد از آن بدون فاصله با نام شرکت در تمامی اوراق، اطلاعیه‌ها و آگهی‌های شرکت به طور خوانا قید شود. نوع اول- شرکت‌هایی که موسسان آنها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می‌کنند که این گونه شرکت‌ها شرکت سهامی عام نامیده می‌شوند. مدیر تصفیه باید به اداره مالیات و ممیز شما مراجعه کند تا چنانچه بدهی مالیاتی دارید تسویه نماید. انتخاب یکی از اعضاء به عنوان مدیر تصفیه شرکت و درج در صورتجلسه و امضا صورتجلسه توسط مدیر تصفیه، این شخص وظیفه تصفیه کردن حساب ها را بر عهده خواهد داشت.

عدم قابلیت تبدیل شرکت به شرکتی دیگر، چون شخصیت شرکت تنها برای تصفیه و تقسیم اموال شرکت باقی مانده است. روابط بین شرکا در این شرکت ، تابع اساسنامه شرکت بوده و چنانچه در خصوص نفع و ضرر شرکت در اساسنامه تعین تکلیف نشده باشد، تقسیم نفع و ضرر به نسبت سرمایه شرکا به عمل می آید. انحلال شرکت موکول به این است که یکی از شرکا از دادگاه تقاضای انحلال کند.

  • 2 مراحل درخواست انحلال شرکت ها و نحوه تأسیس آنها را از مشاوران حقوقی ما بپرسید.
  • تصفیه به معنی نقد کردن دارایی شرکت و بدهی‌ها و طلب‌های آن است و بعد از اینکه دیون پرداخت شد دارایی میان شرکا تقسیم می‌شود.
  • اگر امور شما توسط وکیل ثبتی انجام شود، حق الوکاله وکیل نیز وجود خواهد داشت.
  • همان مرجعی که مدیر تصفیه را انتخاب کرده است ( مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام یا دادگاه ) او را عزل خواهد کرد ( ماده 216 لایحه قانونی 1347 ) .
  • اگر یکی از شرکا حضور نداشته باشد انجام اما وکالت تام ­الاختیاری به اعضا دیگر داده باشد؛ با وکالتنامه میتوان در غیاب ایشان شرکت را منحل نمود؛ در غیر این صورت یا باید خود شخص حضور داشته باشد یا امکان انحلال با انجام آگهی دعوت ممکن خواهد بود.

اگر بر اثر زیان‌های وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از میان برود هیأت مدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوق‌العاده‌صاحبان سهام را دعوت نماید تا موضوع انحلال یا بقاء شرکت مورد شور و رأی واقع شود. هرگاه مجمع مزبور رأی به انحلال شرکت ندهد باید در همان‌جلسه و با رعایت مقررات ماده ۶ این قانون سرمایه شرکت را به مبلغ سرمایه موجود کاهش دهد. مطابق بند ۴ ماده ۱۹۹ قانون فوق الذکر، در هر موقع که مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام رای به انحلال شرکت بدهد، آن شرکت منحل شده خواهد بود در این راستا باید توجه نمود که تفاوتی نمی کند که دلیل تصمیم به انحلال چه باشد چرا که قانون گذار از لفظ “به هر علتی” استفاده نموده است.

12-از اداره امورمالیاتی نامه پرداخت بدهی مالیاتی، مالیات فروش ماشین آلات ،مالیات حق واگذاری ساختمانها وتأسیسات بنام بانک را دریافت نموده ام.ولی اداره امورمالیاتی صدور مفاصاحساب مالیاتی را موکول به ثبت انحلال شرکت نموده است. دقت به این موضوع در مورد انحلال شرکت از اهمیت بسیاری برخوردار است، چرا که اگر انجام امور ثبت انحلال شرکت و پس از آن انجام امور تصفیه یک شرکت به درستی و از طریق قانونی انجام نگیرد می تواند مشکلات بسیاری را ایجاد نماید و وقت و هزینه زیادی از شما تلف کند. در صورتی که مجمع عمومی سالانه (منظور مجمع عمومی عادی است) برای رسیدگی به حساب های هر یک از سال های مالی تا ده ماه از تاریخی که اساسنامه تعیین کرده است تشکیل نشده باشد. ” در صورتی که به واسطه ضررهای وارده نصف سرمایه شرکت از بین رفته و یکی از شرکا تقاضای انحلال کرده و محکمه دلایل او را موجه دیده و سایر شرکا حاضر نباشند سهمی را که در صورت انحلال به او تعلق می گیرد پرداخته و او را از شرکت خارج کنند”.

به این معنی که تا شش ماه بعد از انقضاء مدت مندرج در اساسنامه و یا شرکت نامه امکان تمدید مدت وجود دارد. در مدت تصفیه دعوت مجامع عمومی در کلیه موارد به عهده مدیران تصفیه است. هرگاه مدیران تصفیه به این تکلیف عمل نکنند ناظر‌مکلف به دعوت مجمع عمومی خواهد بود و در صورتی که ناظر نیز به تکلیف خود عمل نکند یا ناظر پیش‌بینی ثبت شرکت یا معین نشده باشد دادگاه به تقاضای‌هر ذینفع حکم به تشکیل مجمع عمومی خواهد داد. امر تصفیه با مدیران شرکت است مگر آن که اساسنامه شرکت یا مجمع عمومی فوق‌العاده‌ای که رای به انحلال می‌دهد ترتیب دیگری‌مقرر داشته باشد. ۴ – در هر موقع که مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام به هر علتی رای به انحلال شرکت بدهد.

مدت ماموریت مدیر تصفیه انحلال شرکت

هنگامی که شما و شرکا با یک دیگر اقدام به ثبت شرکت می کنید، یک شخصیت حقوقی را به وجود آورده اید که همان شرکت شماست. در صورتی که بنا به دلایل مختلف اختیاری یا اجباری، مجبور به منحل کردن شرکتهای خود شوید، موضوع باید به طور رسمی اطلاع رسانی شود. این کار برای تمامی شرکت های مسئولیت محدود، سهامی خاص، تضامنی، تعاونی و…

انحلال و بر چیده شدن شرکت، می‌بایست به صورت رسمی در اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر‌ تجاری اعلام تا انحلال، به صورت رسمی به ثبت برسد. انحلال شرکت با مسئولیت محدود در واقع تنظیم صورتجلسه انحلال شرکت با سهامی خاص، امضا ذیل صورتجلسه، ثبت صورتجلسه انحلال شرکت در سامانه، آگهی در سایت روزنامه رسمی و معرفی مدیر تصفیه می‌باشد. در این مقاله به بررسی انحلال شرکت سهامی خاص ، انحلال شرکت با مسئولیت محدود و ثبت انحلال شرکت خواهیم پرداخت.

دستورالعمل انحلال شرکت‌های تعاونی

در صورت فوت یا حجر یکی از شرکای ضامن، شرکت خود به خود منحل می شود مع ذلک، سایر شرکا می توانند بر بقای شرکت با قائم مقام متوفی توافق کنند(مورد 136، 139، 161 و 181 ق.ت). همان طور که گفته شد، در صورتی که نظر سایر شرکا بقای شرکت باشد، قائم مقام متوفی باید در مدت یک ماه از تاریخ فوت، رضایت یا عدم رضایت خود را در مورد بقای شرکت به طور کتبی اعلام کند. در صورتی که قائم مقام متوفی، رضایت خود را اعلام کرد، نسبت به اعمال شرکت در مدت مزبور از نفع و ضرر شریک است، ولی در صورت اعلام عدم رضایت فقط در منافع حاصل در مدت مذکور شریک است و نسبت به ضرر آن مدت سهیم محسوب نمی شود. سکوت تا انقضای مهلت یک ماه مذکور، در حکم اعلام رضایت است(مواد 139 و a hundred and forty ق.ت). برعکس، در شرکت های مختلط غیرسهامی، فوت یا حجر یا ورشکستگی شریک یا شرکای با مسئولیت محدود، موجب انحلال شرکت نمی شود(ماده 161 ق.ت). در عمل، موضوع شرکت در اساسنامه ها چنان وسیع معین می شود که هیچ گاه نمی تواند منتفی شود.